CANGGU – Bali

PERUSJUTTUJA BALISTA

– Denpasarin lentokentältä Cangguun kestää noin 30-45min. Ei pahimpaan ruuhka-aikaan.

– Hintataso on edullinen. Majoittuminen, ruoka, liikkuminen ja aktiviteetin ovat halpoja. Ainoastaan joissain vaatekaupoissa hinnat saattavat olla hyvinkin korkeita ja verrattavissa Suomeen.

– Korteilla pystyy maksamaan isoimmissa hotelleissa ja joissakin vaatekaupoissa, kuitenkin pääsääntöisesti käteisellä mennään. Automaatteja ei ole joka kulmalla. Lisäksi niistä puolet on aina tyhjillään ja rahaa ei saa. Kärsivällisyyttä välillä koeteltiin.

– Kaikki hoidot ja hieronnat ovat halpoja. Suosittelen käymään niin paljon kuin jaksaa ja ehtii. Kävimme Chillax nimisessä paikassa useamman kerran. Tämä oli hinta-laatusuhteeltaan paras minkä löysimme Canggusta.
Toinen paikka mistä emme täyden bookkauken vuoksi saaneet valitettavasti aikaa oli Spa Spring Canggu. Paikka oli näkemisen arvoinen ja rentoutumisen pystyi aistimaan heti sisään astuessaan. Hintataso oli selkeästi hieman korkeampi täällä.

– Ilmasto on aina tasaisen kuumaa 30 asteen molemmin puolin. Sadekausi alkaa alkutalvesta ja kestää keväälle saakka. Kuitenkin pääasiassa vettä tulee öisin ja yleinsä kirkas taivas tulee esiin viimeistään 12 mennessä. Päivällä jos sataa ovat ne lähes aina nopeita rankkoja kuuroja.

Mitä vähempi pakkaat mukaan sen parempi. Muutamat bikinit, aurinkorasvaa ja riepuja päälle pantavaksi, kaikki kauneuden hoitokin onnistuu kookosöljyllä ja aloeveralla täällä. Kaikki hienostelu kannattaa mielestäni jättää kotiin. Ehdottomasti.

Spa Spring Canggu

RUOKA

Toinen toistaan ihanimpia ravintoloita ja kahviloita on tämä paikka pullollaan. Sisustuksiltaan ja menuiltaan vie paikat kielen mennessään ja alkaa sisustushammas kolottaa. Suurin ongelma lähes joka paikassa oli että mitä valitsee, koska kaikkea ei pysty vaan syömään! Positiivinen ongelma siis ja valinnan vaikeus, koska houkuttelevia paikkoja oli vierivieressä.

Motion Cafe – Ehdoton suosikki paikkamme reissussa. Lista oli niin pitkä ja täynnä kaikkea herkullista, että koko 2 viikkoa olisi mennyt syödessä listaa läpi.

The Loft Bali – Kivan näköinen ja siisti paikka. Ruoka oli myös todella hyvää.

The Shady Shack – Vegaaniravintola. Todella viihtyisä puiden suojissa olevine pöytineen. Löytyy ruokaa aamusta iltaan.

Betelnut Cafe – Lista pitkä ja herkullinen täälläkin. Söimme reissun ehdottomasti parhaimmat ruokabowlit täällä!

Cafe Organic – Niin kaunis ja viihtyisä kahvila. Listalta löytyy jokaiselle varmasti jotakin.

Gypsy Kitchen and Bar – Niin kaunis paikka, että kelpaa istuskella mihin aikaan päivästä vain.

Cafe Organic

Betelnut Cafe
The Shady Shack

Gypsy Kitchen and Bar
Motion Cafe

RANNAT

Kolme tunnetuinta Canggun rantaa ovat Echo Beach, Old Man’s ja Batu Bolong. Kaikilla rannoista surffataan ja paljon! Rannoilla hiekka on tummaa ja vesi ei niin kirkasta. Rannalla löhöilijöille ja snorklaajille en sanoisi olevan oikea paikka. Lyhyen matkan päässä on myös Kudeta Beach jossa aloittelijoille on kivat pienet aallot harjoitteluun.

Yhden aurinkoisen päivän vietimme The Lawn nimisellä beach klubilla rannalla. Paikka oli viihtyisä ja ruoka kohtalaista. Kiva hengailumesta.

Old Man’s Beach

The Lawn

LIIKKUMINEN


Skootteri paras ja edullisin vaihtoehto jos ei hirvitä vasemman puoleinen liikenne, eikä muiden kaamea vauhti. Kävellenkin kulkeminen onnistuu mukavasti Canggun ytimessä.

Taksilla kulkeminen on halpaa myös, mutta iltapäivästä kadut ovat niin ruuhkaisia, että muutaman kilometrin matkaan menee kohtuuttoman paljon aikaa.

MAJOITTUMINEN


Alueelta löytyy etsiskelemällä toinen toistaan suloisempia rauhallisia villoja kuin reppureissaajan hostellejakin. Majoittuminen on edullista. Itse majoituimme My Villa Canggussa. Paikalla oli hotellihuoneita tai villoja tarjolla. Majoituimme itse kivassa villassa joka oli rauhallisella sisäpihalla.

My Villa Canggu

AKTIVITEETIT


Harrastus mahdollisuuksia surffailun lisäksi on paljon. Useampia jooga paikkoja ja perinteisiä salejakin näkyi, myös crossfit-saleja löytyy useampiakin vaihtoehtoja. Itse emme reissullamme treenanneet lainkaan, joten henkilökohtaisia kokemuksia ei Canggun saleista löydy.

Jos jotakin kysyttävää tulee mieleen laittakaa viestiä!

Follow – @mariassamia

xo Mia

0
Jaa:

This Post Has 2 Comments

 1. Avatar

  Kiitos hyvästä postauksesta, tulee vinkit tarpeeseen koska meillä Balin reissu edessä reilu viikon päästä. Teetkö samanlaisen postauksen myös muista paikoista missä kävitte? Ubud ja Seminyak varsinkin kiinnostaa 🙂

  1. Avatar

   Moikka!
   Kiitos palautteesta ja kivaa tulevaa reissua!:) Kyllä Ubudista, Uluwatusta ja Seminyakista on postaukset tulossa, mutta noin viikon välein aina/paikka. Ubudista seuraavana tarkoitus julkaista ensi sunnuntaina/maanantaina postaus.

Vastaa

Close Menu

Black Friday