Hitaat aamut

Ihan ehdottomasti yksi pitkien työpäivien ja vuorotyön helmiä. – Hitaat aamut keskellä viikkoa ja usein!

Jos pitää valita yksi paras asia vuorotyössä ja pitkissä työpäivissä, niin se on ehdottomasti nämä hitaat aamut. Työrytmini kulkee tietyllä syklillä eteenpäin aina ja vapaapäivien ajankohta muuttuu viikoittain. Välillä ollaan viikolla ja harvemmin viikonloppuisin vapailla. Tämä ei itseäni haittaa lainkaan, päinvastoin en koe jääväni koskaan mistään paitsi tai kaipaa viikonloppuvapaita. Arkivapaat on ihania kun muu maailma kipittää töihin ja itse aloitat vapaat eikä ole kiire mihinkään. Harvemmin sitä pysyy kärryillä viikonpäivistäkään, koska ne menettävät merkityksensä. On vain vapaapäiviä. Tietenkin suurinosa juhlista ja tapahtumista on viikonloppuisin joten harvemmin mihinkään pääsee ilman vapaapäivätoiveita, mutta hyvissä ajoin onnistuu jos jotain tärkeää on tulossa.

Vihaan suunnattomasti kiirettä etenkin aamulla. Olen inhonnut sitä lapsesta saakka. Maailman hirveintä jos joku hoputtaa lähtemään tai muistuttaa kellosta. Aaargh! Raivokäyrä nousee nanosekunnissa punaiselle ja tulee reaktio ”En muuten lähde mihinkään jos mua hoputetaan!”. Nautin kuitenkin tietyistä rytmeistä ja rutiineista päivässä, mutta haluan mennä omalla tahdilla ilman kellon tuijotusta. Se aiheuttaa ihan turhaa stressiä itselleni.

Saatettuani keväällä asunto-ja kouluprojektin loppuun tein päätöksen. Aion alkaa nauttimaan jokaisesta päivästä ja pitää vapaa-ajastani kiinni, jotta saan viettää näitä rakastamiani hitaita aamuja. En sovi enää nykyään mitään ylimääräistä vapaapäivilleni. Tietenkin tulee myös päiviä jolloin on pakollisiakin asioita hoidettava. Pääsääntöisesti kuitenkin vapaapäivät on treenille, ystäville/perheelle ja itselleni. En tee toista työtä tai sovi turhia menoja, koska ennen kalenteri saattoi täyttyä kuukausiksi ympäripyöreistä päivistä ja siihen paloi loppuun. Enää en aio tehdä elämässäni niin ellei ole pakko. Tietenkin elämäntilanteet muuttuvat ja joutuu priorisoimaan asioita toisin. Nyt kuitenkin aion nauttia hitaista aamuistani niin kauan kuin vain mahdollista!
Toisille tämä tyyli elää on tylsää tai he eivät saisi tästä nautintoa.

Muistetaan kuitenkin että koitetaan tehdä asioita ja juttuja jotka meidät itsemme tekee onnelliseksi elämässä ja saa voimaan hyvin.

Miatiitta_poseland_crossfit

 

xo Mia

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday