Kehonhuolto #1

Sitä naksauttelua eli kiropraktiikkaa!

“Kiropraktiikka on kaikille sopiva turvallinen terveydenhoitomuoto, joka ei ainoastaan pyri hoitamaan erilaisia oireita, kuten kipua, vaan palauttamaan kehon luonnollisen tasapainon.
Hoidossa parannetaan hermoston toimintaa, avaamalla selkärangan liikerajoitteita, joita rangan virheasennot aiheuttavat. Kun hermosto pääsee toimimaan oikein, elimistössä alkaa nopeasti luonnollinen paranemisprosessi kohti parempaa terveyttä”
ViaVital

Kehonhuolto_liikunta_kiropraktiikka_viavital_miatiitta
Kuvat – Susanna Tuovinen

Ihan ehdoton kehonhuollon muoto omalle kohdalleni ainakin. Ensimmäisen kerran kuulin kiropraktiikasta vasta 2 vuotta sitten aloittaessani CrossFitin, kun kärsin pitkään kestäneestä olosta että kuljen aivan vinossa, jota en saanut millään kuriin omatoimisella kehonhuollolla. Silloin tuttuni suositteli menmään käymään kiropraktikon vastaanotolla. Ensimmäisellä käynnillä kartoitettiin urheilutaustaa, itse kokemiani ongelmia/tuntemuksia/kipuja ja tehtiin hassuja testejä.

Yksi niistä oli silmät kiinni polkemista paikallaan. Silmät kiinni ollessasi tuntuu että tässä sitä nyt tepastellaan mihinkään liikkumatta. Silmät avatessa oletkin vaeltanut jompaan kumpaan suuntaa.
Tämä kertoo kiropraktikolle kehosi tilanteesta ja sen epätasapainosta. Myös testataan raajojen voimaa. Yllättäen löytyy valtavia puolieroja, mitä et huomaa normaalisti välttämättä.
Näiden testien ja alkutilanteen kartoittamisen jälkeen aloitetaan se “naksauttelu”.
Käydään läpi itse ongelmakohtia ja kokonaisvaltaisesti ammattilainen joka ymmärtää kehosta osaa hoitaa paikkoja joista todennäköisesti oireet ja kipukohdat johtuvat. Yleisesti ainahan kipeytynyt kohta ei ole se ongelma, vaan esimerkiksi polven kipeytyminen on oire jonkun muun paikan ongelmasta hyvin usein. Keho on kokonainen ketju ja virheasentoja/kireyksiä ollessa jossain muualla kehossa kuormitus kasvaa liikaa aiheuttaen kipua (Olen kokenut tämän myös itse polven kanssa). Näitä jo tulleita kipuja usein joutuu hoitamaan pitkäänkin/useammin ennenkuin pääsee kokonaan ärtyneestä kohdasta eroon.
Siksi painotankin itselleni ja monelle kaverilleni jos on jotain pientä vaivaa/kireyttä reagoi siihen heti ja panosta kehonhuoltoon ennaltaehkäisevästi kaikin keinoin.

“Kiropraktiikassa pyrkimyksenä on korjata perimmäinen syy, joka oireita aiheuttaa eikä vain tyytyä oireen häviämiseen. Hoidon vaikutukset ovat yksilöllisiä ja usein kipujen hävitessä myös muut vaivat saattavat helpottua tai hävitä kokonaan. Tavoite on myös pitää keho kunnossa ennaltaehkäisemällä vaivojen palaaminen, sekä mahdollistamalla kehon maksimaalinen suorituskyky tässä päivässä ja tulevaisuudessa”
ViaVital

Nature_miatiitta_viavital

Pyrin itse käymään kiropraktikolla 1-2kk välein ylläpitämässä kehoni tasapainoa ja näin ennaltaehkäisen virheasentoja kehossani. Myös heti jos tulee jumeja/kipuja joita en saa itse auki/hoidettua. Niitä virheasentoja tulee ihan jokaiselle myös tietämättämme. Itselläni on ollut lantio aivan vinksallaan ja jalat erimittaiset, alaselkä ja rintaranka ihan lukossa. Voi luoja kun ne lukot avataan! Se fiilis on älyttömän mahtava. Naksauttelu ei satu, vaikkakin se saattaa tuntua pelottavalta/epämukavalta, mutta olo on omasta mielestäni aina vain vapauttava.

Lisäksi ammattilainen osaa antaa neuvoja ja harjoitteita jolla ehkäistä tulevia ongelmia ja huoltaa kehoasi.
Voin ehdottomasti suositella ViaVitalin kiropraktikkoa Samu Ruoppaa, joka on erittäin ammattitaitoinen ja hoitanut monen erilajin harrastajia mm. Crossfit on hänelle tuttua. Itselleni tämä on erittäin tärkeää että ammattilainen tuntee asiakkaan lajin ja ymmärtää sen vaikutuksia kehoon. Samun esittelyyn ja ViaVitalin sivuille pääset tästä. Toimipiste on kätevästi Helsingin keskustassa ja lisäksi KOTKASSA.

Viavital_kiropraktiikka_miatiitta

Ihanaa viikonloppua!

xo Mia

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday