Mitä harrastukseni CrossFit on?

Niinkuin lupailin tässä olisi lyhyt CrossFit-laji esittely. Niille jotka kuulevat lajista ensimmäistä kertaa, tai ovat kuulleet, mutta eivät tiedä lainkaan mitä ne crossfitistä höpöttäjät puhuvat. Itse olen harrastanut lajia vuoden 2015 heinäkuusta. Ennen tätä olen ratsastanut lähes koko ikäni ja käynyt muutamia kuukausia salilla satunnaisesti, aina kyllästyen kuoliaaksi. Kunnes löysin tämän ja CrossFit Basementin! Sen jälkeen ei olekaan ollut motivaatio hukuksissa tai tylsistymis hetkiä. Turhautumista ja ”kaikki heti nyt mulle” tilanteita sitäkin enemmän!

Mitä on CrossFit?

” CrossFit on kuntoilumuoto, jossa tavoitteena on kehittää tasaisesti eri fyysisiä ominaisuuksia. Siihen kuuluu lihasvoima-, kestävyys-, nopeus- ja notkeusharjoitteita. CrossFitin alkuperäinen kehittäjä, entinen voimistelija Greg Glassman on todennut, että harjoitusohjelman päämääränä on luoda urheilijan perikuva, joka on ”samanveroisesti voimistelija, painonnostaja ja pikajuoksija”. Wikipedia

Eli lajissa tehdään kaikkea! Mm. juostaan, soudetaan, hypitään laatikon yli, kävellään käsillä, voimistellaan muutoin ja nostetaan isoja ja pieniä painoja. Plus kaikkea muuta.

Kuka voi harrastaa, missä ja miten?

Siis ihan kaikki! Olit sitten minkäkokoinen tai ikäinen tahansa, olet kykenevä harrastukseen. Aina löytyy jokaisesta liikkeestä, jokaisen tasolle sopiva harjoite. Kyllä tämä on täysin totta, vaikka monella on mielikuva, että CrossFittiä harrastaa vaan superkuntoiset muskeli-ihmiset (Olen kuullut tämän mielikuvan MONEN suusta). Ei tarvitse siis olla peruskuntoa tai muutenkaan mitään liikunta taustaa. Etsit vain itsellesi sopivan CrossFit salin ja varaat On ramp-kurssin eli alkeiskurssin.

Mitä maksaa?

Yhden hinnaston löytää täältä. Suurin osa ihmisistä sanoo – Siis älyttömän kallista! Reilu 100€ kuukausihinta kuulostaa suurelta, mutta lukekaapa tämä. Herättelen kaikkia kiinnostuneita aina näin.

Saliharjoittelu

-Perus kuntosali 20-80€/kk – saat summalla laitteet ja toisissa paikoissa 24/h avoimen salin. Suihkun ja paremmissa paikoissa saunan.

-Lisäksi tuohon summaan tarvitsee kuntosaliohjelman 100-150€ (sisältää yleinsä 1 opastuskerran ohjelman laatijan kanssa), jota olisi hyvä päivittää n.3kk välein.

-Jos on vasta-alkaja/kehittyneempikin, mutta tarvitsee ohjausta niin valinnaisuuden mukaan pt.n käyttö n.30€/h. Lisää euroja saa pulittaa, jos haluaa ruokavaliota ym.

-Miinuksia – ohjelmasi on joka viikko täysin sama, treenaat pääsääntöisesti yksin ilman treenikavereita ja suosituissa saleissa menetät hermosi ”ruuhkissa”. Kaiken huippuna, kukaan ei katso teetkö oikein tai kannusta silloin kun tarvitsee.

 CrossFit

-Sali n.100€ /kk

– Sisältää 5 päiväisen ohjelmoinnin viikolle. Ohjelma vaihtuu joka viikko. Ohjelman tekijä on aina koulutettu ja ohjelmointi on tehty kehittämään systemaattisesti harrastajaa, jos käy säännöllisesti. Ikinä treeni ei ole täysin sama, tämä auttaa kyllästymis ongelmiin mm.

-Jokainen tunti on valmentajan ohjaama, sinulla on siis käytössä aina ”pt”. Jos kärsit vaivoista/vammoista tai liikuntarajoitteista aina on valmentaja, joka neuvoo kuntoutusharjoitteita/vaihtoehtoisia harjoitteita.  Lisäksi saa ohjausta kaikessa mitä kysyy ja ravintoneuvontaa.

-Tietysti samalla tavalla suihku ja sauna+kylmäallas toisissa paikoissa.

+Plussana aina treenikavereita kymmenittäin ja tsemppausta vaikka et tarvitsisi sitä!

VINKKI: Ne ketkä uskaltautuu mukaan, eivät enää pois lähde!

Noniin!! Olikohan siinä tarpeeksi kattava “myyntipuhe” lajin puolesta, vielä aloittamista miettiville? Toivottavasti tämä avasi edes hieman lajin ideaa.

xo Mia

 

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday