Rasvahapot kohdilleen

Yhteistyössä Zinzino

Syön perus terveellistä ruokaa, tosin ihan liian vähän kasviksia ja epäsäännöllisesti, olen luvannut itselleni tehdä tähän muutoksen ja hyvin itseasiassa alkanutkin ruoan suhteen kuntokuuri (muutamia repsahduksia lukuunottamatta). Voin kirjoitella siitä myöhemmin jos kiinnostaa teitä? Pahin puutteeni kuitenkin ruokavaliossani on ollut se etten syö kalaa. En vain pidä siitä, en ole 4 ikävuoden jälkeen sitä suuhuni laittanut. Kuitenkin välillä viimeisen 3 vuoden aikana töissä jos ruokana on ollut lohta olen syönyt, mutta ikinä en kalaa ole kotiin ostanut. Pitäisi kylläkin ihan vain sen terveellisyyden takia kerran kahteen viikkoon edes valita sitä lautaselle.

Kuitenkaan tämä ei tule toteutumaan kohdallani sen tiesin, joten aloin miettimään milläköhän tolalla oma omega 3 ja 6 rasvahappojen suhde menee tällä nykyisellä ruokavaliollani ja olisiko tarpeen omega-lisä?

Tiesin muutaman kaverin jotka ovat olleen tyytyväisiä Zinzinon balance-oiliin ja päätin ottaa tuotteen kokeiluun. Olin itse käyttänyt tätä öljyä kuukauden päivät ennenkuin tein 1 testin (tämä kuuluisi mielellään tehdä ennen tuotteen käyttöä). Testissä analysoitiin labrassa sormen päästä otettu vesipisara ja näin sain selville oman omega-rasvahappojen suhteen elimistössäni. Testin tulos kertoi suhdanteen olevan vielä pielessä. Itselläni tulos oli tämän kuukauden käytön jälkeen 12,4:1 kun optimaalinen suhde olisi 3:1.
Eli korjattavaa löytyy tämän neidin osalta ja monen muunkin ainakin jos tutkimuksiin on uskominen. Länsimaissa ja meillä Suomessa on yleistä, että syömämme ravinto sisältää liikaa omega-6-rasvahappoja. Liiallisessa määrin elimistössä ne lisäävät tulehdusta, kun taas omega-3 hillitsee sitä. Suomessa omega-6 tulee lautaselle esimerkiksi näistä; rypsiöljy, liha, siipikarja ja viljelty kala. Lisäksi pitkälle prosessoidut pika-ja valmisruoat. Kaikki omega-6-rasvahapot ei ole pahasta, mutta pahasta silloin kun ovat liiallisessa määrin ja väärässä suhteessa omega-3 rasvahappoihin. Omega 3 saa taas esim. siemenistä, kalasta ja vihreälehtisistä kasviksista.

Zinzinon balance-oil lupailee tasapainon korjaantuvan 4kk aikana optimaaliselle tasolle. Silloin siis tehdään seuraava testi ja katsotaan tulokset!
Sanoisin kuitenkin että kannattaa silti ensisijaisesti katsoa lautaselle ja korjata kaikki voitavansa ennen kuin turvautuu lisäravinteisiin, itselleni tämä on oiva tapa kuten heti alkuun kerroinkin miksi ruokavalioni jää tältä osin puutteelliseksi!

xo Mia

2
Jaa:

This Post Has 2 Comments

  1. Avatar

    Markkinoit käytännössä ylihintaista kalaöljyä, jonka hyödyistä ei ole mitään selkeää näyttöä yksittäisenä ravintolisänä käytettynä. https://yle.fi/uutiset/3-9101645

    1. Avatar

      Käytännössä näen asian niin, että kalaöljyjen käytöstä on ristiriitaista tutkimustietoa netti pullollaan sen varmasti kaikki tietää. Kuten myös tuotteita hinta ja laatusuhteiltaan laidasta laitaan. Jokainen joka ottaa tuotteita käyttöön voi itse myös vertailla tuotteiden sisältöä ja päättää mistä maksaa. Kuitenkin tutkimuksia siitä että saamme omega 3 liian vähän omega 6 nähden jolloin omega 3-lisä on monelle paikallaan, kuten postauksenkin idea on kertoa omaa kokemusta tästä asiasta ja kerron millä tuotteella täydennän omaa vajettani rasvahappojen saannissa.

Vastaa

Close Menu

Black Friday