Teneriffa

Joulu on vietetty ja uutta vuotta odotellessa, kuitenkin palataan vielä pikaisesti joulun alus viikkoon jonka vietimme Kanarian saarella Teneriffalla.
Jokainen sopukka ja hotelli rantojen lähettyvillä on turisteja täynnä tietenkin. Miksi ei olisi, kun kerran kaikkialla on nättiä, siistiä ja ilmasto täydellinen ympäri vuoden. Mielikuva Kanarian saarista oli hieman kierrä kaukaa tyyppinen. Kuitenkin äkkiseltään päätettiin reissuun lähteä ja lennon täytyi olla siedettävän mittainen ja lämpöä sen verran, että hipiän saa päivetettyä, joten äkkilähtöjä selatessa Kanarian eri saaret oli hyvin vahvasti edustettuna. Hinta haarukka oli 350€ ylöspäin riippuen hotellin luokituksesta, sisältäen siis lennot, kuljetukset kentältä ja majoituksen aamiaisella/puolihoidolla.

Sieltä sitten riskillä klikkasin matkan ostoskoriin ja lähdettiin avoimin mielin saarta katselemaan viikoksi.

La Lagunan – Paljon vanhoja kauniita rakennuksia, ihania kävelykatuja jotka ovat täynnä kauppoja ja ravintoloita.

Los Gigantes – Lomakylä mustine laavahiekka rantoineen, paljon hotelleja ja turismia.

Positiivinen yllätys koko saari siis ehdottomasti ja voin suositella. Tosin kannattaa ennemmin valita airbnb kuin hotelli, koska ne ovat täynnä turisteja ympäri vuoden. Auto kannattaa vuokrata vähintään päiväksi, sillä on kätevä liikkua eri markkinoille/kirppareille ja pääsee katselemaan saaren tarjontaa muutenkin. Päivän vuokra on noin.30€. Vuorille ja kansallispuistoon kannattaa varata aikaa sekä lämpimämpää vaatetta sillä ylös kohotessa lämpötila laskee reilusti ja näin voi nauttia palelematta ja enemmänkin kuin vain autosta katsellen.
Autolla nimittäin pääsee huristelemaan vajaa 3km korkeuteen ja näkymät on henkeäsalpaavia auringonlaskuineen ja tähtitaivaineen. Sekä hiljaisuus mikä korkealla vuorilla vallitsee on uskomaton! Kuvatkin varmasti puhuvat puolestaan, joten annan niiden hoitaa suurimmat suositukset.

Parque Nacional del Teide – Kansallispuisto

Pico del TeideTulivuori joka kohoaa 3718m korkeuteen merenpinnasta. Maailman kolmanneksi suurin tulivuori ja korkein Atlantin saarten vuorista.

Ei siis muutakuin matkaa varailemaan vaan Kanarian saarille!

xo Mia

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday