Mä haluun kroppaan räjähtävyyttä

Kun on treenannut jonkun tovin, sitä alkaa hankkimaan haasteita itselleen uusilla treeni muodoilla. Hakemaan treenistä kovempia muotoja tai treeniä joka on ihan jotain muuta, mitä itse on vääntänyt. Mua on kiehtonut ajatus siitä, että saisin räjähtävyyteen lisää voimaa ja muutenkin uusia tuulia jalkojen treenaamiseen. Ketkä tähän olisikaan parhaimpia esimerkkejä, jos ei jääkiekkoilijat. Heidän räjähtävyys ja jalkatreenit tiedetään.

Räjähtävyys, lihasten kyky tuottaa voimaa nopeasti, on yleinen heikko lenkki. Perus puntti treeni ei kovinkaan paljoa ole tukenut tätä. Hitaasti voimaa tuottava lihas antaa periksi aika nopeasti ja sit piiputetaan ja puuskutetaan kunnolla. Miksikö sitä haluan parantaa? Yksi syy on se, että kun kroppa pystyy tuottamaan räjähtäviä liikkeitä tarkoittaa se myös sitä, että kroppa pystyy tekemään äkkikäännöksiä tms. suojaamaan itseään. Mitä jos sanon, että jos räjähtävyys auttaa esim. kaatumis tilanteissa auttamaan kropan pehmeästi alas viemisissä? Uskositko? En, uskonut itsekkään aluksi. Mutta tutkittuani tarkemmin tajusin näiden kahden yhteyden. En oo alkamassa kaatuilemaan, jos sitä epäilemättä mutta onhan se kiva hallita koko kroppaa ilman huonoja puolia.

Räjähtävällä voimalla tarkoitetaan suoritusta, missä mahdollisimman lyhyessä ajassa tuotetaan mahdollisimman maksimaalinen voima. Nopeudessa ja räjähtävässä voimassa on kyse paitsi tehokkaasta fyysisestä suorituksesta, myös pään sisäisestä reaktiokyvystä. Mietin tätä tekstiä kirjoittaessa, että olisinko voinut välttää kylkiluu murtumat sillä jos kropassa olisi ollut kehittyneempi räjähtävyys? Olisinko voinut ottaa itseni paremmin vastaan jos reaktiokyky olisi ollut nopeampi. Aivan varmasti olisin. Siitä tää ajatus sitten lähti kytemään. Tuloksista tykkäävänä oli upea kuulla, että räjähtävyystreeni kehittyy yllättävän nopeasti. Jo muutaman treenin jälkeen huomaa yleisesti, miten kropasta löytyy aivan uudenlaista räväkkyyttä. Niitä odotellessa.. Tuleeko piiputuksia ja en ehkä pysty ajatuksia? Aivan varmasti, mulla kun hakkaa päässä edelleen noiden polvien lumpioiden paikaltaan muljahtelut muistot. Mut se on päästä kiinni vaan, koska tiedän, että ne tuki lihakset sillä aluella on nyt kunnossa.

Eilen alkoi sitten treenaus nimeltä official lätkätreenit, tällä ekalla kerralla oli tarkoitus hieman herätellä kroppaa. Katsoo missä kunnossa liikkuvuus on nivelissä. Nää treenit vedettiin sisällä, mutta jossain vaiheessa on tarkoitus nostaa tää homma isolle levelille ja mennä perus puntin ohessa ulos loikkimaan ja ottaa viivajuoksua. Mä uskon, että tolla treenauksella saadaan räjähtävyyttä tähänkin kroppaan.

Official lätkäjätkätreeni part one

Alkuun vedettiin kevyttä hölkkää juoksumatolla 10 min, johon yhdistettiin 5x 1min juoksu vetoja.

Seuraavana avattiin nivusia liuku kyykyllä kahvakuulan kanssa. 8 krt/ per puoli

Tämän jälkeen lähdettiin ottamaan etukyykkyä haltuun. Hitaasti alas ja pitäen huolta siitä, että core on tikissä.

Etukyykkyjen jälkeen vuorossa oli yhden jalan maastaveto, joka oli aika uus juttu mulle mut diggasin isosti.

Sit vuorossa oli mun rakastamat askel kyykyt lyhyellä askeleella, jotta liike painottuu etureisiin. Hapotti ja paljon ja viimeiset askeleet meni aika puhinalla.

Pohjeprässi ja pohje hapotus duo. Sarjana: eka laitteella 10 toistoa isolla painolla jonka jälkeen saman tien esim. steppilaudan päälle. Päkiät laudan päällä ja lähdet viemään kantapaitä laudan alle ja nostat itsesi varpaille sellanen pumppaava liike 15 toistoa.

Diggasin hyvin paljon noista treeneistä ja tuun todellakin jatkamaan näitä!! Viime blogissa mainitsin, että otan voittomaljan minigolf mestaruudelle ( juu ei mennyt silleen kun piti, okei emmä ihan perse edellä penkkaan mennyt. Ja uho kasvaa mä tuun niin viemään seuraavan kiekan :D) ja IFK:n pronssia toivoin synttäri lahjaksi.. ja se tuli, ne teki sen!! Punainen lopetti kauden hienosti mitalit kaulaan juhliin. Törkeen upea perjantai ja viikonloppu takana. Toivottavasti sullakin oli ja oot tehnyt juuri niitä asioita jotka saa sut voimaan hyvin.

On muuten siisti synde aamu, sain kirjeen jonka takia mä hymyilen täällä isosti <3 Tää on hyvä maanantai, lähetän sulle ison halauksen ja hymyn!

-OOT TÄRKEE <3-

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday