Esittelyssä meidän keittiö

Keittiö on kodin sydän

Mulla on ollut viha-rakkaussuhde meidän keittiöön muutosta lähtien. Alunperin kirsikan värinen keittiö maalattiin hetken mielijohteesta mustaksi ja yläkaapit poistettiin. 

 

tässä kuvassa lopputulos on avohyllyjä vaille valmis, myös valaisin poistettiin. Nykyisellään hanan yläpuolella on rosterinen avohylly ja tuo musta liitiutaulutarra on poissa.

Suunnitelmana oli uusia myös välitila, mutta se osoittautui odotettua hankalammaksi ja projekti jäi ikäänkuin vaiheeseen. Samassa vaiheessa se on vielä tänäkin päivänä.  Jos muuten haluat käydä lukemassa tuon keittiön muutoksen kokonaisuudessaan, niin se löytyy vanhasta blogistani, täältä, “keittiön totaalimuutos”

Keittiön uudistuksen oli muutenkin tarkoitus palvella muutama vuosi, kunnes olisi isomman muutoksen aika. Elämällä on kuitenkin omat pomminsa annettavanaan. Putki meni tukkoon ja vuosi sokkeleiden takana piilossa. Vaurioiden lopullinen laajuus selviää vasta, kun kipsilevyt ja lattia avataan. Tämä tarkoittaa minimissäänkin sitä, etten kokkaa omassa keittiössäni koko heinäkuun aikana. Viikon ruokavinkki jääkin nyt siis kesätauolle. Tulen kuitenkin kesän aikana jakamaan vinkkejä mm. grilliruokiin ja ehkä joudun tutustumaan myös valmisruokien maailmaan, sillä emme me voi lasten kanssa koko kesää syödä ulkona.

Jos keittiön kaapistot joutuu uusimaan, tarkoittaa tämä kokkausintoilijan näkökolmasta sitä, että uuden toiminnallisen keittiön suunnitellu on aloitettava. Se olisikin se ainut mukava osuus tässä hommassa. Just nyt olisin tarvinnut seesteisen kotoilukesän, mutta elämä päätti toisin. Saa nähdä, tuleeko tästä kesästä sitten kaikkien aikojen rentouttavin, vai aivan hirveä stressiloma.

 

<3: Tanja

0
Jaa:

This Post Has 4 Comments

 1. Avatar

  Mielenkiintoista nähdä, millaiseksi keittiö lopulta muotoutuu. Yläkaappien poisto tuo kyllä ihanaa avaruutta, mutta itse olen sellainen hamsteri että jos säilytystilaa ei muualla ole tarjolla niin tulisi varmaan säilöttyä kaikki kuivatarvikkeet yms. työtasoille. Mutta kaunis keittiö mustanakin!

  1. Avatar

   Me asuttiin kolmiossa ennen tähän muuttamista, sillon jouduin pitämään astiat ym. mahdollisimman vähissä tilanpuutteen vuoksi. En ole hommannut lisää astioita vieläkään, joten ne mahtuu yhteen kaappiin kaikki. 🙂 arvostan tyhjää tilaa enemmän kuin säilytystilaa ja siksi tää oli mulle todella hyvä ratkaisu. Mutta tää jakaa kyllä voimakkaasti mielipiteitä, se on selvää.

   Keittiö on siis ollut musta jo yli pari vuotta. Ellei ei tätä putkivuotoa olis tullut, niin ei ois tehty tälle mitään vielä. Nää vaan kun ei tuu kello kaulassa. 😬 kiva kuulla, että jäät seurailemaan proggista.

 2. Avatar

  Oi, tuo kirsikanvärinen keittiö on kyllä kaunis! 🙂 Toki musta- vaalea sopii enemmän siun tyyliin, mie tykkään enemmän puunsävyistä. Meillä kans olisi joskus tiedossa keittiöremppa, mutta saa nyt nähdä milloin otetaan työn alle. Kaapistot ainakin uusitaan, katto saa jäädä edelleen tummanpuun väriseksi ja varmaan tiiliuunikin jätetään maalaamatta. 🙂 Pienempi jääkaappi olisi parempi, kun meitä on vaan kolme – se saattaisi myös vaihtua.

  1. Avatar

   Mulle tuo kirsikka oli aivan liikaa, jollain tavalla viesti just tuosta 2000-luvun muodista. Arvostan ite sisustuksessa ajattomuutta ja seesteisyyttä. Toki tuo musta maali on jo aikojen saatossa kulunut mm ovien kahvoista ym ja ovien takana olevat kirsikan väriset rungot kiusaa mua, mutta olis niiden kans vielä tovin elänyt. 😅

   Makuasiat on mielenkiintoinen juttu. Tässä kodissa oli käytetty paljon värejä rakentaessa. Vedin kaikki valkoiseksi ennen muuttoa. Mulle musta-valko-harmaus ja kliininen ympäristö on kodissa tärkeä juttu. Toiset ei taas voi sietää sellaista, onkohan se suosikkivärimaailms sisäsyntyisesti asennettu meihin vai mistähän niin voimakkaissa makueroissa on kysymys.

Vastaa

Close Menu

Black Friday