Ihanat kamalat kuukautiset

Kuukautiset, menkat, puolukkapäivät… vihaan ja rakastan

Pisin pätkä ilman blogia pitkään aikaan. Kuvien lisäämiseen liittyvien ongelmien vuoksi täällä on ollut hiljaisuus. Nyt ongelma on ratkaistu ja kylläpä voi ihnminen typeräksi itsensä tuntea – ihan pikkujutusta oli kysymys.

Sitten päivän aiheeseen. Ensimmäinen oire lähestyvistä kuukautisista on mieletön turvotus. Työhousut saa ottaa kokoa tai kahta isompana. Farkkuja ei voi kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Olo on kertakaikkisen oksettava. Peilistä tuijottaa sotanorsu. Viikonpäivät juoksee. Puolivälissä viikkoa alamahassa alkaa olla tunne, niinkuin siellä kelluisi sankollinen vettä ilmapallon varassa. Sitä alkaa odottaa, että se ilmapallo repeäis ja tulva pääsisi vuotamaan. Pari päivää ennen menkkoja hammaskalusto on kovilla. Jokatoinen asia ottaa päähän niin paljon, että ei mitään järkeä. Ärsytystä puretaan ärisemällä hampaiden välistä ja puremalla niitä vastakkain niin että narisee.

Samaan aikaan pölypalloja ilmestyy kuin tyhjästä. Koko koti alkaa näyttää siltä, kuin ydinpommi olisi siellä räjähtänyt. Kyse ei ole siitä, että joku sotkisi erityisen paljon, kaikki vaan tuntuu saastaiselta. Ei tee mieli siivota, vaan se on suoranainen pakkomielle. Sitten vuorokautta ennen vuodon alkamista alkaa tehdä mieli heiluttaa peittoja ihan sikana. Siitä viimeistään tietää, että helpotus on ihan nurkan takana.

Ensimmäinen vuotopäivä on kuukauden paras, heti palkkapäivän jälkeen. Turvotus valuu vessanpöntöstä alas ja olo on hoikempi kuin kahden viikon detoxin jälkeen. Niin puhdistavaa!!  Kärsin ihan törkeän kovista kuukautiskivuista. Buranapurkki ja lämpöpussi on mun parhaita kavereita näinä päivinä. Olo on usein kivuista huolimatta tosi energinen ja saan aikaiseksi paljon asioita.

Samaan aikaan, kun tukaluus helpottaa, helpottaa myös tunnemylläkkä. Imuri ja purukalusto saa taas hetken levätä. Elämä muuttuu noin kolmeksi viikoksi ihan normaaliksi, kunnes viikkoa ennen kuukautisia oireet alkavat uudestaan.

Mun mielestä on aika hienoa oppia tuntemaan oma keho niin hyvin, että lähes päivän tarkkuudella voi määritellä, missä vaiheessa kierto on. Säännöllinen kuukautiskierto on myös tosi loistava juttu, sillä se kertoo paljon kehon toiminnasta. Monet kierukkaa käyttävät sanovat, ettei kuukautiset tule heille enää ollenkaan ja ovat hyvin tyytyväisiä tähän. Mulle kuukautiset on ihan fine juttu kaikkine PMS-oireineen. Ajattelen enemmänkin, etten voisi elää normaalisti, ellei niitä olisi.

Mun vauvat on tehty, mutta menkoista en luopuisi.

Mitä mieltä sä oot kuukautisista?

<3:Tanja

 

 

 

0
Jaa:

This Post Has 2 Comments

  1. Avatar

    Kierukka. Maailman paras keksintö. Heti kohdunpoiston jälkeen. Menkat on Jumalan keksintö. Vittumainen ukko.

    1. Avatar

      No voi ei, mulle kuukautiset on ihan supertärkeät! Mutta kai tää on myös vähän kropasta kiinni. Aiemmin vihasin koko menkkoja, mutta nykyään odotan sitä puhdistumisen tunnetta 😀

Vastaa

Close Menu

Black Friday