Kesäloma – fitness vai fätness ?

Lomalla viimeinkin

Kesäloma on ihan taivaallinen sana. Kesäloma. Siis mikä etuoikeus! Yläasteelta asti tein kesät töitä. Lukiossa jatkoin samaa linjaa. Välillä olin muutaman kesän kotona lasten kanssa, mutta eihän se sellainen ole mikään kesäloma – vaan hoitovapaa. Arki jatkuu kuten aina muulloinkin vuodenajasta viis. Sairaanhoitajakoulussa sitä vasta töitä paahdettiin. Ei riittänyt kesätyötkään, vaan tein parhaillaan aivan täyttä listaa hoitajan töitä päivälinjan opintojen lisäksi – ja mulla sentään oli kaksi pientä lasta. Ehkä juuri niiden lasten takia teinkin niitä töitä, että olis edes joskus varaa ostaa ihan uutena vaatteita niille tai viedä ne jonnekin reissuun. Että joskus voisin maksaa oman puolikkaani asuntolainasta ja ostaa ruokaa ja vaippoja.

En unohda ikinä sitä kollegoiden kesäloman tuskailua. Harmi kun sai loman väärään kohtaan, harmi kun sai vain kolme viikkoa tohon – aina löytyi jotain negaa. Istuin hiljaa niissä taukohuoneissa, vedin laatikosta edellisenä yönä kyhättyä pöperöä ja mietin, että voiko kesälomasta oikeasti saada PALKKAA. Hämmentävää. Vitsi mikä etuoikeus!

Edellisen äitiyslomani lopettamisesta on kulunut nyt kolme vuotta aika tarkalleen. Olen kolmatta kertaa palkallisella kesälomalla ja edelleen ajattelen, että vitsi mikä etuoikeus. Ja lomarahat ja kaikki – ei pitäis olla mitään purnaamista kenelläkään. LOMA LOMA LOMA. Voisin hypettää sitä maailman tappiin, vaikka rakastankin mun työtä. Voin myös ihan rehellisesti myöntää, että en jaksaisi paahtaa ilmankaan. Onhan se nyt silti kaikesta hienoudestaan huolimatta ihan pakollinen juttu.

Mutta fitness vai fätness vapaalla?

Edellinen kesäloma meni kumpparit jalassa kukkapenkissä. Vietin oikeesti elämäni parhaimman kesäloman, eikä multa loppunut kertaakaan skumppa kesken koko loman aikana. Tätä ei pidä lukea liian tosissaan – en nyt sentään ehkä kertaakaan ollut missään jurrissa – vaan nautiskelin hommien lomassa lasillisen tai kaksi. Terveellistä tai ei, niin se oli just sitä mitä kaipasin silloin.

Tänäkesänä on sentään asiat ihan toisin. En osta mitään puutarhaskumppaa, enkä juo siideriä saunassa. Paristi olen kyllä terassilla käynyt, molemmilla kerroilla lopputulos oli “ei niin älyttömän hyvä”, joten päätin, että noi kerrat saa riittää. Sitä paitsi alkoholi haittaa ihan älyttömästi unenlaatua, ja vaikka tarkoitus on hyvä – virkistäytyminen – niin seuraavana päivänä  on sitten yks nukkuneen rukous. Jää välistä treenit ja kukkapenkit. Jälkimmäiset ei sitten tänä kesänä ole jaksaneet kiinnostaa niin paljon kuin viimekesänä.

Jos juomapuoli on ollut hyvin hallussa, niin ruokailut sitten on vähän oma lukunsa. Keittiövaaka Process BAO -valmennuksen tiimoilta on käytössä noin 80% ja sen lopun 20% lomailen – myös ruokavaliosta. Salilla olen käynyt edelliskesään verrattuna ainakin 80% paremmin. Aivan täydellistä focusta en niihinkään nyt lomalla ole pystynyt pitämään. Mutta arvatkaa mitä – pilvissä olleet stressitasot on lähteneet hyvin laskemaan ja oon aika varma, että palaan töihin virkeänä ja hyvin levänneenä. Tämä arvostamani etuoikeus – kesäloma – on tullut todellakin tarpeeseen ja sydämeni heittää volttia, kun tiedän, että sitä on vielä hetken verran jäljellä.

 

<3: Tanja

 

 

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday