Mikä elämässä on tärkeintä

Elämässä tärkeintä – onni

Olen lapsesta saakka uskonut siihen, että elämä kantaa, eikä liian pahoja asioita tapahdu. Olen aina kaivanut elämästä onnelliset asiat ja perustanut fiilikseni tähän hetkeen. Useimmiten tämä hetki on ollut onnellinen. Olen pystynyt vilpittömästi nauramaan ja hymyilemään. En ole koskaan halunnut jakaa negaa, koska nega lisää negaa ja sitä on maailmassa ihan tarpeeksi muutenkin. En ole koskaan arvostanut kulissielämää, en valehtelua, en mitään sellaista, mikä näyttää hienolta mutta tuntuu pahalta. En perusta titteleistä, en seinistä tai katoista.

Kuluva vuosi on tuonut eteeni aivan kaiken. Pistin aluksi tunteiden kirjoa kolmenkympin kriisin piikkiin. Mieheni sanoi, että se voi olla naisilla aika paha. Osa on kuitenkin mennyt ihan tahallisen töppäilyn piikkiin, osa väsymyksen ja osa ihan inhimillisen heräämisen piikkiin. Jos joku ajatus on näiden kuukausien aikana vahvistunut, niin se on käsitys nykyhetkestä. Elämää ei voi elää odottaen koko ajan jotain parempaa aikaa. Toisilla tuo paremman ajan odottaminen käsittää vaikkapa viittä seuraavaa vuotta – omalta osaltani taas olen odottanut esimerkiksi vapaapäiviä, siivouspäiviä, salipäiviä, palkkapäiviä – ylipäänsä päiviä joista on odotettavissa mielihyvää. Usein olen kohdannut näinä päivinä elämän realiteetit: vapaapäivä onkin mennyt palautumiseen, siivouspäivänä ei ole ennättänyt tehdä tarpeeksi, salitreeni ei ole kulkenut ja palkkapäivänä onkin joutunut pettymään laskupinon takia. Niinpä, onneksi en ole koskaan perustanut elämääni ja onnea vuosien päähän. Kuinka kovasti sitä tippuisikaan jaloilleen, jos odottaisi VUOSIA – vain huomatakseen, etteivät haaveet toteutudu.

Tulevaisuutta ei voi nähdä, mutta menneen voi. Ei se ole tyhmä kuka tekee virheitä, vaan se kuka ei opi niistä mitään. Elämän konkreettisiin asioihin on lopulta aika helppo tarttua. Pitää vaan muistaa luottaa itseensä. Sydämen äänen voi hiljentää hetkeksi tai kahdeksi, mutta sen tukahduttaminen vain siirtää väistämätöntä. Miksi siirtää huomiseen mitään sellaista, minkä voi tehdä tänään? Miksi odottaa onnea ja itselle tärkeitä asioita hamaan maailman tappiin, kun kaiken voi saada paljon nopeammin?

Tyhmänrohkeita, vauhtisokeana tehtyjä hätiköityjä ratkaisuja en tietenkään kannata. Mutta jos kuuntelet hetken sydäntäsi, niin tiedät kyllä ratkaisun. Ihmiset ympärilläsi voivat valehdella ja jauhaa paskaa sen mitä ennättävät, mutta sisimpäsi ei valehtele. Believe and go with the flow.

 

<3: Tanja

0
Jaa:

This Post Has 2 Comments

  1. Hyvä teksti ja niin totta!
    Mua joskus ihan suretti yhden tuttavan puolesta, joka odotti vuosia omakotitaloa ja täten jostain syystä parempaa elämää ja onnea. Kun hän sen talon sai, ei elämä muuttunutkaan, kun taikaiskusta. Kyseinen henkilö ei kuitenkaan oo niin tuttu, että olisin viitsinyt hänelle suoraan sanoa, että “tee jotain”. Siis lähinnä omille ajatuksille ja asenteille.
    Mutta on se tosiaan kurjaa sivustakin seurata noin konkreettisesti, että joku odottaa ihmettä tapahtuvaksi vain vaikkapa sen talon tai jonkun muun asian takia. Tottakai sitä saa odottaa esimerkiksi sitä omaa kotia ja muita kivoja asioita, mutta pitää muistaa, että ei se kuitenkaan sitä onnea automaattisesti tuo.

    1. Surullinen tarina. 🙁
      Omaisuus voi ehkä lisätä onnea jo muutenkin onnelliseen elämään, mutta todellakaan se ei varmuudella korjaa perustyytymätöntä elämänasennetta eikä paikkaa yksinäisyyttä tai lisää elämälle merkitystä. Aika yleistä tuntuu olevan se ajatus, että vaikka unelmakoti tekee elämästä yhtä suurta unelmaa. Kunnes huomataan, että kääntöpuoli siitäkin löytyy ja vastoinkäymiset kohtaavat jokaista. Vastoinkäymisistä tuskin selviää rahalla tai omaisuudella, vaan viimeistään vaikeassa tilanteessa laitetaan luonteet likoon ja myllyyn.

Vastaa

Close Menu

Black Friday