Miniloma synttäreiden kunniaksi

Pieni tyttäreni täyttää tänään jo 9-vuotta. Muistan tuon päivän ikuisesti. Esikoisen syntymä muuttaa koko elämän. Olin edellisenä päivänä käynyt liikelaskennan seurauksena ensin neuvolassa ja sitten liikehälytyksen vuoksi äitipolilla. Raskausviikkoja oli 40+3. Olin täysin kypsä olemaan raskaana, mutta vatsanpohjassani läikähti silti, kun lääkäri määräsi käynnistyksen seuraavalle aamulle. Lapsivesi oli valunut jostain ylempää lirkkien pois ja vauva oli vatsassa kuin kala kuivalla maalla. 16.1.2009 klo. 8.00 ilmoittauduin mieheni kanssa synnytyssaliin, otettiin käyrää, tutkittiin, otettiin taas käyrää. Myöhemmin sain oksitosiinitipan ja siitä alle kolmessa tunnissa pieni tyttäreni oli maailmassa. Synnytys oli käynnistettynä hirvittävän kivulias ja noin nopeana myös kohtalaisen raskas. Kaikki se kuitenkin unohtui pian, ja synnytyksestä jäi ihan hyvä muisto.

Yhteiseloon on mahtunut tuon jälkeen kaikenlaista aina taapero-ajan unikoulusta tunnepitoisiin äiti-tyttö “taisteluihin”. Koen tärkeäksi järjestää arjen keskelle luksusta myös lapsille ja mikäpä olisikaan parempi syy kuin syntymäpäivät. Lähdimme Kuopioon hotelli Scandiciin yöksi ja shoppailimme kaksi päivää kuin tytöt konsanaan. Matka ajoittui niin, että minun oli mahdollista pitää ihan kokonainen cheat-päivä ja syödä mitä lystään. Starttasin tottakai tällaisen päivän aamiaisen jälkeen kahvilla ja suklaapatukalla.

Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että Ikealta sai raaka-aineiltaan gluteenittoman annoksen, meinasin nimittäin jo tässä vaiheessa päivää pökertyä nälkään. 

 

Kuopion Scandicista on pakko sanoa se, että lapsen kanssa matkustaessa tämä oli ihan nappivalinta! Hotellin alakerrassa on nimittäin allasosasto. En edes muista, milloin viimeksi olisin käynyt yleisessä paikassa uimassa (varmaan kuopuksen raskausaikana). Kaverilta lainattu uikkari meinasi aiheuttaa pienen kriisin, mutta vesipeto tyttäreni ei kyllä olisi kestänyt pettymystä, jos olisin jättänyt löträämisen välistä. Ja meillä olikin altaalla ihan älyttömän hauskaa! Lapsena rakastin uimista itsekin aivan yli kaiken ja ei ollut temppua, mitä en olisi vedessä osannut tehdä. Selkärangasta ne temput löytyivät ja kilpaa 9-vuotiaan synttärisankarin kanssa pelleily oli aivan älyttömän mukavaa.

Päivän päätteeksi vielä vähän hampurilaista ja salaattia massuun ja nukkumaan!

 

Tuon pienen ihmisen nukkuessa mietin superhiljaisessa hotellihuoneessa, että osaisinpa heittäytyä lapsen tasolle useamminkin. En lapselliseksi, mutta viivalle, jolla olisi helppoa leikkiä. Olen aina sanonut, etten ole millään pikku-ukkeleilla leikkivä höpöttäjä-äiti. En myöskään osaa vitsailla lasten kanssa, en heittäytyä hetkeen ja pitää pelkästään hauskaa (tiskit, pyykit, ruoka-aika, imurointi ja illalla nukkumaanmeno pyörivät taustalla aina). Voin pelata palloa tai lenkkeillä, tehdä “raakraak”-kyytiä lapsi jalkojen päällä pelleillen ja nauttia kyllä lasteni olemassa olosta ja heidän kasvamisen seuraamisesta, opettaa elämänarvoja ja hyviä käytöstapoja, mutta en osaa hullutella. Äitiys on antoisa, mutta raskas laji. Vaikka en koskaan oppisikaan arjen keskellä heittämään aikuisen vastuuta kokonaan narikkaan, niin nämä minilomat pienten elämän ihmeiden kanssa haluan sisällyttää osaksi jokaisen lapseni lapsuutta. Uskon, että nämä muistot pysyvät heidän mielissään aikuisuuteen ja omaan vanhemmuuteen saakka.

 

<3: Tanja

 

ps. Kuopion Scandicille myös extrapisteet aivan upeasta aamupalatarjoilusta, jossa oli täydellisesti huomioitu myös erityisruokavaliot.

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday