Resepti: gluteeniton fitnesswok

Gluteeniton fitnesswok

Kaupallinen yhteistyö: ruokavaliot.fi

Helppoja ja nopeita arkiruokavinkkejä ei ole koskaan liikaa. Rakastan arjen terveellistä pikaruokaa! Plussaa on puhtaus ja luomu-laatu. Ympäristötekijät ovat minulle tärkeitä. Maapalloa ei pelasteta  välttämättä enää millään, mutta sitä suuremmalla syyllä kannattaa suosia mahdollisimman myrkytöntä luomutuotantoa. Sanat “tehomaatalous” ja “ympäristömyrkyt” kannattaa ottaa tosissaan. Kuka haluaa vapaaehtoisesti syödä ruokaa, johon lisätään kemiallisia tuholaismyrkkyjä? Vaarallista luonnolle on eittämättä vaarallista myös ihmiselle – jos ei suoranaisesti niin ainakin välillisesti. Luomu ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti terveellistä. Esimerkiksi vaalea makaroni ei muutu terveelliseksi sillä, että se tuotetaan luomuraaka-aineista. Myöskään gluteeniton maissipasta ei ole se terveellisin hiilihydraatin lähe, olipa se luomua tai ei (ja tätä on muuten älyttömän vaikea löytää luomuna muutenkaan). Olen kipeästi kaivannut gluteenitonta luomuvaihtoehtoa luontaisesti gluteenittomien (riisi, pasta, peruna, hedelmät) rinnalle. Jokaisen kalorin sisältämät ravintoaineet ratkaisee valinnat omalla kohdallani, mutta hyvä maku on tottakai kermaa kakun päälle.

Viikonlopun kunniaksi kehittelin viikonlopuksi astetta paremman ruuan, jonka raaka-aineiksi valikoitui mahdollisimman puhtaita ja ravitsevia raaka-aineita. Maissipastaa ei tässä ohjeessa nähdä, vaan hiilihydraatit napataan riisi-wakamenuudeleista. Nämä nuudelit ovat muuten täynnä rautaa ja kalsiumia, jotka on peräisin ruskeasta merilevästä. Nuudeleiden maku on aivan täydellinen tällaiseen simppeliin sipulin ja valkosipulin täytteiseen herkkuun. Paistamiseen käytetään luomulaatuista tuoksutonta kookosöljyä ja päälle ripotellaan pehmeän rasvan lähteeksi vielä kurpitsansiemeniäauringonkukansiemeniä ja seesamöljyä.

 

Nimesin tämän wokin ihan itse, ja myös resepti on kehitelty feat me myself and i. Tässä wokissa on kaikki mietitty kohdalleen, joten se on gluteenitonta arjen superfoodia ja superterveellistä settiä onkin.

Gluteeniton fitnesswok valmistuu näistä aineksista;

gluteenittomia riisi-merilevä nuudeleita

seesaminsiemenöljyä

kookosöljyä

naudanlihasuikaleita

paprikaa

punasipulia

halutessasi herkkusieniä

kevätsipulia

timjamia

suolaa

valkosipulia

pinnalle esimerkiksi kurpitsansiemeniä

Valmistus

 

Mausta lihat suolalla, yrttisekoituksella ja valkosipulilla

Pese ja pilko vihannekset

Laita vesi kiehumaan ja keitä riisi-merilevänuudeleita suolalla maustetussa vedessä noin 5min (huuhtele ne keittämisen jälkeen välittömästi kylmällä vedellä)

Kuullota kookosöljyssä ensin sipulit, lisää joukkoon muut vihannekset ja jatka paistamista hetki. Mausta valkosipulijauheella kevyesti.

Ota vihannekset pois pannulta ja paista naudanlihasuikaleet kuumalla pannulla kypsiksi (noin 3min). Vältä paistamasta liikaa, ettei lihasta tule sitkeää.

Lisää vihannekset ja saksilla pilkotut nuudelit kypsän lihan sekaan

Tarkasta maku. Liha saa olla melko suolaista

Koristele timjamilla ja esimerkiksi kurpitsansiemenillä sekä auringonkukan siemenillä

 

Jos haluat wokkiin lisää väriä, siihen voi laittaa vaikkapa punaista tai oranssia paprikaa. Itämaisempaa makua taas saa lorauttamalla perään vaikkapa soijakastiketta. Tästä wokista on helppo tuunata mieleisensä. Monet näistä tuotteista – ja lisää inspiroivia raaka-aineita löydät osoitteesta https://www.ruokavaliot.fi/

 

<3: Tanja

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday