Resepti: täytetyt paprikat

TÄYTETYT PAPRIKAT

 

Nämä paprikat vie kielen mennessään. Ei mitään turhaa, ei mitään keinotekoista. Pelkkää terveellisyyttä alusta loppuun saakka.

TÄYTETYT PAPRIKAT YHDELLE:

Kaksi punaista paprikaa

2 valkosipulin kynttä (tai enemmän niin halutessasi)

1 punasipuli

qvinoaa

50g fetajuustoa

50g naudan jauhelihaa

siivu kesäkurpitsaa

1 tomaatti

paistamiseen luomuvoita

 

Paista ja mausta jauheliha, ja siirrä se pois pannulta

Kuullota punasipuli ja valkosipulin kynnet luomuvoissa

Huuhtele ja keitä qvinoa suolatussa vedessä

Lisää sipulien joukkoon tomaatti, kesäkurpitsa, fetajuusto, mausteet ja jauheliha

Avaa paprikoista kannet ja siisti sisäpuoli niin, että siellä ei ole siemeniä eikä “keskustaa”

Lisää keitetty qvinoa täytteen joukkoon, sekoita ja täytä paprikat

Paista uunin keskitasolla 175-200 astetta (kiertoilmauuni 175C) noin 15min

 

 

Resepti on gluteeniton ja laktoositonta fetaa käyttäen saat siitä myös laktoosittoman

VINKKEJÄ:

  • Voit käyttää myös pelkästään fetajuustoa tai pelkästään jauhelihaa
  • Käytä yrttejä mausteena; basilika, persilja ja timjami sopivat ainakin
  • Tee kaksi paprikaa ruokailijaa kohden – kerro ruokailijamäärällä niin paprikat kuin täytekin

 

<3: Tanja

 

 

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu