Viikkokatsaus

Toivepostaus: millaista on meidän arki?

Meidän arki on yleisesti ottaen aikamoista hullunmyllyä ja muuttujia täynnä. Viimeviikkokin oli suunniteltu alunperin aivan toisenlaiseksi, kunnes sunnuntai-iltana sain soiton töistä ja lupasin mennä pienellä varoitusajalla paikkaamaan, ja starttasin viikon siispä yövuoroilla aamuvuorojen sijaan. Samalla muuttuivat lasten hoitoajat ja mieheni menot, mutta onneksi olemme tottuneet tähän (ja vuoronvaihto oli toki ihan vapaaehtoista).

Valvoin siis sunnuntaista maanantaihin ja maanantaista tiistaihin. Maanantaisin poika käy luistelukoulussa, joten maanantaihin ei mahtunut muuta kuin pannullinen vahvaa kahvia ja pikkumiehen treenit. Tiistaina heräsin ihan liian myöhään viimeisen yön jälkeiseksi päiväksi (vasta klo. 15.30). Olin ihan varma, ettei rytmi käänny mitenkään. Illalla oli pojan salibandy-treenit ja esikoistytön sporttikerho. Sillä välin kävin itse hakemassa alkosta punaviiniä ja prismasta halloumjuustoa.

Lasillinen vahvaa punaviiniä ja annos ihanaa halloumjuustoa tietenkin paholaisenhillolla höystettynä pelastivat kyllä tuon rytminkäännöksen ja sain kuin sainkin unta seuraavana yönä juuri ja juuri omiksi tarpeikseni.

Keskiviikkoaamu meni ihan sumussa (kuten öitä seuraava vapaapäivä aina). Lapset vein päiväkotiin klo. 10.00. Siitä ajoin suoraan treenaamaan, treeneistä kotiin, suihkun kautta lääkäriin ja lääkäristä palaveriin. Ennätin onneksi välissä ottaa pienet päikkärit. Illalla leikin lasten kanssa ja mukamas tein kotitöitä, jotka eivät tunnu loppuvan koskaan.

Torstaina meillä oli lasten kanssa kotipäivä. Itseasiassa en muista tuosta torstai-päivästä juuri mitään muuta kuin kiireen. Takapuoli ja takareidet kiittivät keskiviikon treeneistä. On aina tosi positiivista, kun lihakset ovat treenin jälkeen kipeät. Treenien osalta vietin torstaina lepopäivää. Tällaisen kiireen keskellä on minusta fiksumpaa tajuta realiteetit ja välttää ottamatta vielä lisää paniikkia jostain, jonka voi todella siirtää myös toiseen päivään.

Torstai-ilta päättyi tyttäreni synttärijuhliin, jotka lopultakin saimme järjestymään melkein kuukauden myöhässä (hups!). Synttärikakuksi tyttäreni toivoi onneksi jäätelökakkua, joka olikin maailman helpoin ja nopein tarjottava. Reseptin poimin täältä.  Kimppu tulppaaneja ja kasa karkkeja kruunasivat pikkutyttöjen kekkerit.

Perjantaina minulla oli jälleen edessä rytminkääntö kohti viikonlopun yövuoroja. Rytminkääntöaamuina tykkään tehdä valmiiksi muutaman päivän ruuat sekä itselleni että perheelle. Yövuorojen ajan me elämme ihan erilaisessa rytmissä, eikä minulla pysy kotinarut käsissä ollenkaan tuolloin. Siksi on hyvä, jos pyykkiä ennättää pestä “pois alta” ja vaikka imuroida ennakoivasti. Sama siivousrumba on toki edessä myös yövuorojen jälkeen, mutta miten paljon pidempään sen selkkaamisessa menisikään jos toimisin eri tavalla. Päiväunien onnistumisen takaamiseksi käyn ennen ensimmäistä yötä tekemässä aamutreenit. Perjantaina tein rintaa, olkapäitä ja ojentajia. Treeni päättyi totaaliseen failureen ja lähdin tyytyväisenä nukkumaan. Neljän tunnin päiväunet potkaisivat yövuorot hyvin käyntiin.

Viikonloppu meni todella sekavissa tunnelmissa ja stressitasot olivat ihan pilvissä. En avaa näitä stressitekijöitä enempää, mutta tiedättehän – sen edestään löytää minkä taakseen jättää, ja toisinaan on pakko räjäyttää pankki kokonaan. Nyt todellakin räjähti ja palasia saadaan varmasti siivota pitkin seuraavia kuukausia. Onneksi treenaaminen auttoi saamaan ajatuksia paikalleen, ja nyt onkin pahin pöly jo laskeutunut. Nytpä siis lähden taivaltamaan uuteen viikkoon oikein positiivisissa tunnelmissa.

Oikein ihanaa uutta viikkoa kaikille!

<3: Tanja

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday