Viikon ruokavinkki: kasvissosekeitto

Astetta terveellisempi kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto on gluteeniton, terveellinen, edullinen ja helppo arkiruoka. Sitä voi tehdä vaikka 12 litran kattilalla ja pakastaa sopiviksi annoksiksi. Kasvissosekeittorakkauteni on ihan ylitsepursuava eikä suotta – tämä sama ruoka on mahdollista tehdä joka kerta pienin variaatioin, eikä ikinä tule kyllästyminen vastaan. Kasvissosekeitto on myös syysflunssassa mitä parhain lämmittäjä. Halutessaan makua voi tulistaa inkiväärillä.

kasvissosekeitto

Perinteinen kasvissosekeitto valmistetaan kermasta tai koskenlaskijasta. Tänään kokkaillaan astetta terveellisempi versio kevyt aamupalajuustosta! Koska pyrin pitämään ruuanlaitossa käytettävien proteiininlähteiden (liha, juustot) rasvaprosentin alle 10:ssä, niin kermalle ja täysrasvaisille juustoille on etsittävä makua korvaava vaihtoehto. Aamupalajuusto on aivan täydellinen tuote tähän.

Kasvissosekeitto

Tarvitset:

2kg jauhoisia (punaisessa pussissa) perunoita

1kg porkkanoita

500g-1kg bataattia

1 keskikokoinen lanttu

1 palsternakka

2 punasipulia

10 viipaletta 5% aamupalajuustoa

3 kasvisliemikuutiota

(suolaa, mustapippuria, lipstikkaa ja koristeeksi esimerkiksi basilikaa)

 

kasvissosekeitto

Kuori ja pilko vihannekset

Laita noin 2l vettä kiehumaan, lisää kasvisliemikuutiot ja pilkotut vihannekset kiehuvaan veteen

Pilko punasipulit ja kuullota ne pannulla pehmeäksi. Lisää muiden vihannesten joukkoon.

Kun vihannekset on pehmeitä ja kypsiä, sammuta levy ja ota kattila levyltä. Valuta vihannesten keittovesi toiseen astiaan. Survo vihannekset sauvasekottajalla  soseeksi ja lisää keitinvettä ohentamaan koostumusta kunnes saat aikaan sopivan koostumuksen. Lisää lopuksi sulatejuustot ja nosta keitto takaisin liedelle.

Kun juustot on sulaneet, käy sosekeitto vielä kerran läpi sauvasekottimella, tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai yrttejä.

kasvissosekeitto

kasvissosekeitto

 

Höysteeksi sopii raejuusto, pähkinät, siemenet tai vaikkapa basilika-silppu.

Tulen julkaisemaan viikon ruokavinkin jatkossa aina sunnuntaisin, jääthän kuulolle 🙂

<3: Tanja

 

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday