Viikon ruokavinkki – lämmin lounassalaatti

Lämmin lounassalaatti

Lämmin lounassalaatti on maistuva lämpimän aterian veroinen ruoka. Se on helppo pakata mukaan ja syödä missä tahansa. Täytteet huolellisesti valitsemalla makroravinteet natsaavat täydellisesti. Ohjeessa on käytetty gluteenitonta pastaa, joten salaatti sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Omaan erityisruokavalioon sopivaksi tämä salaatti on todella helppo tuunata.

lämmin lounassalaatti

Lämmin lounassalaatti (4 annosta)

400g broilerin fileleikkeitä tai paistileikkeitä (jälkimmäisestä tulee mehukkaampi)

280g (kuivapaino) gluteenitonta pastaa

suolaa

valkosipulijauhetta

välimeren yrtti -maustetta

3rkl oliiviöljyä

Sekoita oliiviöljy,  1 teelusikallinen suolaa, 1 ruokalusikallinen yrttimaustetta ja makusi mukaan valkosipulijauhetta. Pyörittele broilerit öljy-mausteseoksessa ja anna maustua vähintään 30min. Paista sitten broileri kuumallapannulla kevyesti, että pinta saa väriä ja siirrä broilerit uunivuokaan. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin 20min. Laita pastavesi kiehumaan, keitä pakkauksen ohjeen mukaan samalla kun broileri kypsyy.

Valmista salaattisekoitusta pussista (omani oli lidlin hyllystä löytynyt sekoitus, jossa mm. vuonankaalia ja punajuurta

1 Punainen ja keltainen paprika

3 tomaattia

1 kurkku

Sitruunapippuria

Oliiviöljyä

Pilko ainekset isoon kulhoon. Salaattilinko on kätevä, koska salaatti ei parinkaan päivän kaapissa olemisen jälkeen vetisty. Kun muut ainekset on kypsyneet, kasaa lautaselle salaatista peti. Lorauta päälle mausteeksi oliiviöljyä ja ripottele pinnalle hieman sitruunapippuria. Nostele pinnalle pasta ja broilerit. Mausta tuoreilla yrteillä, esimerkiksi persilja ja basilika käyvät mainiosti.

Vinkki!

Jos haluat ottaa tämän salaatin mukaan ja nauttia sen lämpimänä, pakkaa salaatti erikseen lämpimistä aineksista. Näin broileri ja pasta on helppo lämmittää uudelleen.

 

 

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday